چاپ مش و کاربردهای آن

چاپ مش ، فرآیند فشار دادن جوهر از طریق یک صفحه مشبک شابلون، برای ایجاد یک طرح چاپ شده است. این روشی قابل توجه است که در بسیاری از صنایع به کار گرفته می شود. گاهی اوقات به این فرآیند، چاپ سرشماری یا سیلک اسکرین می گویند، اما همه این نام ها به یک روش اساسی اشاره دارند.

چاپ مش چیست؟

در چاپ مش ، انتقال طرح شابلون بر روی یک سطح صاف با استفاده از صفحه مشبک، جوهر و اسکریج انجام می شود. پارچه و کاغذ رایج ‌ترین سطوحی هستند که روی صفحه نمایش چاپ می‌شوند، اما با جوهرهای تخصصی می‌توان روی چوب، فلز، پلاستیک و حتی شیشه نیز چاپ کرد.

روش اصلی در چاپ مش ، شامل ایجاد یک شابلون بر روی یک صفحه مشبک ظریف و سپس فشار دادن جوهر یا رنگ، در مورد آثار هنری و پوستر،  برای ایجاد اثری از طرح شما بر روی سطح زیرین است. نحوه ایجاد شابلون بسته به مواد مورد استفاده می تواند متفاوت باشد.

تکنیک های مختلف چاپ مش عبارتند از استفاده از نوار چسب یا وینیل برای پوشاندن قسمت های مورد نظر صفحه و یا رنگ آمیزی شابلون روی مش با استفاده از مسدود کننده های صفحه مانند چسب یا لاک. یا آنکه استفاده از یک امولسیون حساس به نور برای ایجاد یک شابلون باشد که به روشی مشابه یک عکس ساخته می شود.

طرح هایی که با استفاده از تکنیک چاپ مش انجام می شوند ممکن است فقط از یک سایه جوهر یا چند رنگ استفاده کنند. در مورد اقلام چند رنگ، آنها باید در لایه های جداگانه و با استفاده از شابلون های جداگانه برای هر جوهر اعمال شوند.

چرا از چاپ مش استفاده می شود؟

یکی از دلایلی که روش چاپ مش بسیار مورد استفاده قرار می گیرد این است که رنگ های زنده را حتی روی پارچه های تیره تر ایجاد می کند. جوهر یا رنگ نیز به صورت لایه‌هایی روی سطح پارچه یا کاغذ قرار می‌گیرد که به چاپ کیفیت لمسی دلپذیری می‌دهد.

این تکنیک همچنین مورد علاقه بسیاری است. زیرا به چاپگر اجازه می دهد تا به راحتی یک طرح را چندین بار بازتولید کند. از آنجایی که در چاپ مش از همان شابلون می توان برای تکرار یک طرح بارها استفاده کرد، برای ایجاد کپی های متعدد از همان لباس یا لوازم جانبی بسیار مفید است.

مراحل چاپ مش

روش ‌ها و مراحل چاپ مش متفاوتی وجود دارد، اما همه آن‌ها از یک تکنیک اولیه استفاده می‌کنند. شکل چاپی آن، از یک امولسیون واکنشگر نور ویژه برای ایجاد یک شابلون سفارشی استفاده می کند. این روشی محبوب در چاپ تجاری محسوب می شود و به راحتی برای تهیه پیچیده ترین شابلون ها مناسب است.

برای شروع، چاپگر، طرحی را که می‌خواهد روی محصول نهایی با چاپ مش ایجاد کند، می‌گیرد و آن را روی یک فیلم شفاف استات چاپ می‌کند. این برای ایجاد شابلون استفاده خواهد شد. در مرحله دیگر، چاپگر برای انتخاب صفحه ای مشبک که مطابق با پیچیدگی های بافت و طرح پارچه است را انجام می دهد. سپس صفحه توری با لایه ای از امولسیون واکنش پذیر به نور پوشانده می شود که وقتی چاپ مش تحت نور شدید توسعه یابد سخت می شود.

ورق استات که دارای طرح است، بر روی صفحه نمایش پوشش داده شده با امولسیون گذاشته می شود و کل چیز در معرض نور بسیار روشن قرار می گیرد. نور امولسیون را سخت می کند، بنابراین قسمت هایی از صفحه که توسط طرح پوشانده شده است، در چاپ مش ، به صورت مایع باقی می مانند.

پس از اینکه مدتی صفحه نمایش در معرض دید ماند، بخش هایی از آن که بدون پوشش مانده است، سخت شده و پس از آن، امولسیونی که سخت نشده، شسته خواهد شد. سپس در چاپ مش ، صفحه بر روی دستگاه چاپ واقع شده و قطعه مربوط به چاپ، در زیر صفحه نمایش گذاشته خواهد شد.

صفحه روی سطح چاپ مش پایین می آید. جوهر به انتهای بالای صفحه اضافه می شود و از یک ابزار برای کشیدن جوهر در تمام طول صفحه استفاده می شود. این بخش، باعث می شود تا با فشار وارد، جوهر از مناطق باز شابلون بر روی محصول نشسته و طرح را بر روی آن، ایجاد کند. سپس محصول چاپ شده از یک خشک کن عبور می کند که جوهر را خشک می کند و یک روکش صاف و رنگی ایجاد می کند.

پست قبلی

دستگاه برش لیزر فایبر

پست بعدی

انواع اینفوگرافیک در چاپ تبلیغات

دیدگاهتان را بنویسید

برای دیدن محصولاتی که به دنبال آن هستید شروع به تایپ کنید.
سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید